Eestimaa Looduse Fond kogub kolme ohustatud tiivulise heaks kaartidega annetusi, et vabatahtlike abiga saabuval aastal nende elutingimusi parandada. Niidurüdi, alpi-tumekoi ja must-toonekurg on kõik sellised liigid, kelle püsimajäämine meie mail pole sugugi kindel ning iga abukäsi, toetuseuro või nende kaitset soodustav otsus on väga väärtuslik ja oodatud.

“Pühade ajal kingituste tegemine on vana kultuuride ülene komme, millega väljendatakse poolehoidu, armastust, kaastunnet või solidaarsust. Olen kindel et need kolm liiki väärivad kõiki neid tundeid ning korrastatud elupaiku on neil kõigil ka hädasti vaja.” räägib ELFi talgukorraldaja Siim Kuresoo. “Loodame, et ka inimesi, kes sellise heateo üle rõõmu tunnevad on palju.” lisab ta.

Toredat videot kogu algatusest niidurüdi näitel saad vaata SIIT.

Kui niidurüdi ja haruldase liblika alpi-tumekoi annetuskaardid on rõõmustanud juba mitmeid kingituse saajaid tunamullu ja mullu, siis must-toonekure heaks korjatakse sellisel moel annetusi esmakordselt. Viimase käekäik Eestis pole kiita mitmel põhjusel, millest üks on toitumisalade halvenev olukord. Ülimalt pelgliku linnuna ei määra tema toiduhankimise edukust üksnes asjaolu, kas toidukohas on midagi süüa vaid ka see, kui turvaliselt saab ta oma toitumisalal askeldada. Just toitumisalade tingimuste parandamisel on palju abi ka talgutest, mida annetustest koguneva raha toel korraldada kavatsetakse.

Kaardi väärika linnuga illustreeris sarnaselt eelmistega Maria Kooskora ning kaardi tükkimist võimalikult keskkonnasõbralikul moel teostas toetusena Kroonpress. Kaartide levimisele aitab tänavu kaasa ka Rahva Raamat, kelle e-poes on kaardid hõlpsalt leitavad ja soetatavad.

Suurepärast algatust saab toetada soetades kaardi SIIT.