Välisruumi kujundusel on viimase aja võtmesõnaks taaskasutus. Ürdiaedu rajatakse oma aja ära sõitnud rehvide sisse, puidust puuviljakastidesse, vanadesse kartulikorvidesse, mõranenud savikaussidesse ja isegi saabastesse. Valikuid taaskasutuse poolelt on lõputult.

Suvelilleistutus korvis

Põnevaid kasvatusanumaid saab kombineerida ka auklikest nõudest - näiteks traadist ostukorvist. Korvi põhi ning seinad tuleks selle tarbeks katta kookosmatiga, mis hoiab mulla ja juured kenasti paigal, samuti aitab kookosmatt hoida niiskust.

Klassikalised terrakotapotid lisavad aianurka või rõdule Vahemeremaade romantilist hõngu ja on taimedele heaks kasvukohaks, kuna glasuurimata savipotid säilitavad hästi niiskust ning mõningasel määral ka soojust. Glasuurimata savipott tuleks enne mullaga täitmist paariks tunniks vette uputada, siis ei ima see suurt hulka kastmisvett koheselt endasse ja taim saab piisavalt niiskust, kuniks juured on istutusjärgsest traumast üle saanud.

Värvi ja rõõmsat lapsemeelsust lisavad kirevad plastiknõud, mis on saadaval kõikvõimalikes kaubandusvõrkudes.

Taime istutades ei pea tema kasvukohaks olema klassikaline pott - see võib olla ka kauss, pann, kastrul või näiteks ämber. Oluline on, et vesi pääseks anumast vabalt välja, seega tuleks istutusnõud võimaluse korral paari põhja puuritud auguga täiustada ja taimekasvatus võib alata!

Punutud korv sobib istutamiseks hästi.