Täiskandeeas on puu vilju nii täis, et need suurust koguda ei jõua ning harva kanamunast suuremaks kasvavad. Suured või väikesed, vahet pole, väga hea maitsega ja mahlased on nad ikkagi.

'Pepist', kes on sügispirn, on pisut varasem ja suurema viljaga 'Mliivska rannja' ('Mlejevi Varane') ning seegi isetolmlev sort tasub kasvatamist.

Väga kiidan suvipirni sorti 'Seiut', kelle suured imeliselt mahlased ja maitsvad viljad valmivad väga vara.

Põneva välimusega, heal juhul lausa tulipunane, heamaitseline suvelõpupirn on sort 'Kadi'.

Säilituspirnidest leidke koht isetolmlevale sordile 'Belorusskaja pozdnjaja', kelle viljadega saab maiustada veel vastu kevadetki. Tõsi, vaid juhul, kui hoiutingimused on väga head – nimelt on pirnide optimaalne säilitustemperatuur +1 C.

Põneva välimusega, heal juhul lausa tulipunane, heamaitseline suvelõpupirn on sort 'Kadi'.

Paraku on nii, mida varasema valmimisega pirn, seda lühem on viljade säilivusaeg. Suvipirnil 'Seiu' see sisuliselt puudub – kui täna tarbimisküpset vilja ära ei söö, siis homme on ta juba üle küpsenud.

Terve puutäis 'Seiut' on aias enamasti selgelt liiga palju – ent üks oks perepuu võras on teretulnud, sest teist nii varast ja samal ajal tõesti maitsvat pirnisorti ei leia.