Suureks uudiseks on uhkete meeldivalt lõhnavate pooltäidis- ja täidisõitega nn "kanada roosid".

Palju räägitakse rooside hukkumisest ebasoodsatel talvedel. Paljudele roosisõpradele (k.a. algajatele) oleks lahenduseks Kanadas aretatud Parkland ja Explorer roosirühmad, mis vajavad minimaalset hooldust ning mis on haigus- ja külmakindlad Eesti oludes.

Lisaks on nad rikkalikult korduvõitsejad ja mitmete lehestik ja ka kasvukuju on äravahetamiseni sarnane nn „tavaliste peenraroosidega“. Nende rooside kasvukõrgus ulatub vastavalt sordile 30cm-st kuni 2meetri kõrguse tugevakasvulise põõsani.

'Morden Centiennial' kasvab kuni 80cm kõrguseks, pärlmutterroosad suured õied, vananedes muutuvad järjaest tumedamaks, äraõitsenud õienuppude eemaldamine soodustab uute pungade tekkimist,

'Prairie Joy' kasvab kuni 150cm kõrguseks keskmise kasvutugevusega põõsaks, kuni 6cm läbimõõduga õied varieeruvad heleroosast tumeroosani, põhiline õitsemine juunis, kuid õisi jagub isegi sügiseni,

'Therese Bugnet' tugevakasvuline vaasikujuline põõsas kasvab kuni 180cm kõrguseks, meeldiva aroomiga roosad täidisõied eriti rikkalikult põõsal juunis ja hiljem üksikud sügiseni. Talvel lume taustal pääsevad mõjule ka tema väga dekoratiivsed pruunikaspunased oksad.

Prairie Joy (Foto: Hortes)
Terese Pugnet (Foto: Hortes)
Rotes Meer (Foto: Hortes)