• Peenrale istutage taimed siis, kui on kasvanud 3–4 pärislehte.
  • Otse peenrale külvates jätke pea- ja rooma salati reavaheks 20–25 cm, taimede vahele pärast harvendamist 15–20 cm. Täpsemad juhised külvatava sordi kohta leiate seemnepakendilt.
  • Sobiv külvisügavus on 0,5–1,5 cm. Katke külv kohe looriga, et see kiiremini tärkaks.
  • Aedsalat hakkab idanema juba 2–5° juures, sobivaim idanemistemperatuur on siiski 16–22°.
  • Kasvatage aedsalatit valgusküllases kohas, sest varjus venivad taimed välja ja jäävad kiduraks, peasalat ei moodusta pead.
  • Kevadel peenra ettevalmistamisel lisage mulda mikroelemente sisaldavat väetist, sest aedsalat on tundlik molübdeeni-, kaltsiumi-, magneesiumi- ja booripuuduse suhtes.
  • Kogu kasvuperioodi vältel vajab aedsalat palju niiskust, kuivas mullas jääb saak väikeseks ja taimed putkuvad kiiresti.
  • Niiskuse hoidmiseks multšige salatipeenar muruniite või peenestatud põhuga; taimed istutage musta tekstiilmultši ehk musta peenraloori sisse. Multšimine hoiab ühtlasi salatitaimed puhtad.