Küüslauguküüned valitakse välmuse järgi. Mahapanekuks mõldud liitsibula osasibul peab olema suur, ilus ja täielikult ilma väliste vigastuste või haigustunnusteta. Kusjuures - mida suurem küüs mulda torgata, seda kopsakam küüslauk temast järgmine aasta kasvab.

Mulda võib külvata ka küüslauguõiest valminud seemne moodi sigisibulaid - neist saavad järgmiseks sügiseks jagunemata ühe kopsaka küüne suurused ümmargused sooloküüslaugud. Kui need nüüd omakorda mulda jätta, siis ülejärgmisel aastal on traditsioonilist saaki oodata.

Poest ostetud Hiinast või Egiptusest pärit küüslauku pole mõtet meil kasvatada - need sordid on mõeldud hoopis teiste kliimatingimuste jaoks ja asja neist ei saa. Küll aga tasub katsetada turult ostetud kodumaist küüslauku ja aianduspoodides saadaval olevaid Lätist, Leedust pärit sorte. Viimased kasvavad meil edukalt ja on tõestanud aastate jooksul oma tõsist saagikust.

Küüslauguküüned pannakse mulda ühekaupa, keskmiselt 15 sentimeetriste vahedega, kaks korda nii sügavale kui on küüne suurus. Juurdumisele aitab kaasa mulla sügav harimine ja ettevalmistus sügisväetisega. Kevadel armastab küüslauk ohtralt orgaanilist väetist.

Jaga
Kommentaarid