HÜVA NÕU | Valmistame riknema kippuvatest sibulatest hea maitselisandi


HÜVA NÕU | Valmistame riknema kippuvatest sibulatest hea maitselisandi
Foto: Shutterstock

Kohe-kohe on käes sibulate koristamise aeg. Jagame nippe ja nõuandeid, kuidas kasvanud saagist kõige rohkem kasu sada ning sibulaid parimal moel säilitada.

Kasvuhäirete tõttu jämenenud kaela ja sulgemata soomustega sibulad tuleb kiiresti ära tarvitada. Samuti koristamisel tehtud vigade tagajärjel sibula-hahkhallitusse nakatunud sibulad, millel on oht kaelamädanikku haigestuda.

Peale selle kipuvad küll õigel ajal koristatud, kuid korralikult järelkuivatamata jäänud sibulad kergesti riknema. Mehaaniliste vigastustega sibulad tuleb enne saagi hoiustamist niikuinii välja sorteerida.

Neil põhjustel võib koguneda suur hulk väljapraagitud sibulaid, nii et säilituseks kasvatatud kogus kujuneb loodetust kasinamaks.

Kuid osa riknema kippuvaid sibulaid võite kuivatada - nii saate neid ikkagi kasutada.

Selleks koorige sibulad, eemaldage kahjustatud osa ja lõigake ratasteks.

Esialgu kuivatage rattaid restil 60–70° juures, hiljem järelkuivatamiseks hoidke õhukese kihina paberil.

Kuivatatud sibulad sobivad igasuguste toitude maitsestamiseks, mitte nii nagu eraldi või koos teiste aiasaadustega konserveeritud sibulad, mida ei kõlba igale roale lisada.

Allikas: Targu Talita

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare