06.05.2010, 00:00
Ilmus uus raamat maitsvatest lilledest
Maalehe Raamatult ilmus "Maitsvad lilled", kus Toivo Niiberg kirjutab ilusatest suvelilledest, mis on sageli tarvitatavad ravimi, maitsetaime või isegi eraldi roana.
FOTO:
Paljusid õisi võib segada toorsalatitesse, nendega võib kaunistada toite ja hiljem õieilu ka ära süüa. Toiduvalmistamise kõrval on väga tähtis ka serveerimis- ja kaunistamisoskus – siin on söödavatel lilledel lausa asendamatu koht täita.
Suvelillede seas tuntumad tegijad on mungalill ehk kress, saialill, peiulill, päevalill ja magun. Üllatust peaksid pakkuma rebasheinad, lutiklill ehk perilla, portulak jt.
Meie lilleklumpidele on saabunud ka üsna kavalad ja kahepalgelised suvelilled, nagu näiteks riitsinus, mis ühelt poolt võib lausa tappa ja teisalt ravida.