Priimulatele, tulpidele, nartsissidele jt mais õitsevatele lilledele andke kuu alguses mõni peotäis granuleeritud lilleväetist. Väetage ka roose ning ilupuid-põõsaid.

Külvake peenrale lühikese kasvuajaga suvelillede seeme. Gladioolitipikute mahapaneku ajaks peaks olema mullasoojus tõusnud 5°ni, täiskasvanud mugulsibulate puhul aga vähemalt 10°ni.

Mullast kõrgele välja tõusnud iirise risoomide vahele puistake natuke kompostmulda, aga nii, et muld neid enda alla ei mata.

Kui kesk- ja sügissuvel õitsevad püsilillepuhmikud on peenras liiga suureks ja tihedaks kasvanud, võite nad välja kaevata ja tükeldada või osadeks lahti harutada. Kui jagatud puhmaid liiga palju saab, andke ülearused ära. Pärast istutamist kastke taimi põhjalikult ning puistake mulla tahenedes peenrale kompostmulda. See hoiab ära mullakooriku tekke ja vähendab niiskusekadu.

Istutage okaspuid. Kärpige või eemaldage kasvu pidurdamiseks okste ladvapungad. Talvekahjustustega üksiku okaspuu välimust saate parandada, lõigates murtud oksi bonsai-stiilis.


Artikkel ilmus ajakirja Maakodu aprillikuu erinumbris Suvi aias