Pange maha otse peenrale külvatavate suvelillede seeme ning alustage ettekasvatatud taimede karastamisega. Esimese nädala jooksul hoidke kasvuhoone aknaid võimalikult kaua lahti, järgmisel tõstke istikud päevaks õue ja ööseks kasvuhoonesse tagasi. Alles kolmandal nädalal istutage taimed püsikasvukohale. Alustage külmakindlamate liikidega ning kui suurem öökülma oht möödas, jätkake külmaõrnadega.

Suvelilli peenrale istutades saate taimi veidi kokku hoida, kui panete neid peenra esiserva natuke tihedamalt, keskele ja tagaossa hõredamalt.

Kui te ei soovi seemneid, noppige ära kevadiste sibullillede närbunud õied. Sel juhul kogunevad kõik varuained sibulatesse ja paraneb järgmise aasta õitsemine. Lehti ei tohi maha lõigata enne nende kuivama hakkamist.

Enne kui lehed päris kuivanud on, tähistage sibullillede asukohad. Nii leiate nad vajadusel kergema vaevaga üles ega teki ohtu, et sibulad hiljem kogemata üles kaevate või neid valest kohast otsite.

Algust tuleb teha muru regulaarse niitmisega. Paar esimest niidet võib teha tavapärasest kõrgemalt - nii kosuvad murutaimed talve järel kiiremini.

Soovitusi suvekuude aiatöödeks lugege ajakirjast Suvi aias