Looduslikult kasvab Gymnostemma pentaphyllum Lõuna-Hiinas, Põhja-Vietnamis, Lõuna-Koreas ja Jaapanis.

Hiinas on seda kauni välimusega liaani kasutatud sajandeid kui universaalset tervistajat. Temast tehtud tee on hea toonikum. See sisaldab rikkalikult antioksüdante, mis aitavad vananemise vastu. Hiinas joodavat sellist teed kohe mitu tassi päevas, seal kutsutakse taime lausa surematuse ürdiks.

Lisaks noorendavale väele tugevdab viie-lehe-ženšenn immuunsüsteemi, vähendab halva kolesterooli sisaldust veres, reguleerib rasvade ainevahetust, madaldab kõrget vererõhku, pärsib vähirakkude arengut jne. Teda on kasutatud diabeediravis. Häid omadusi on veel rohkelt. Taim sisaldab rohkelt aminohappeid, vitamiine ja mineraalaineid (Se, Mg, Zn, Ca, Fe, K, P, Mn jne).

Võrdlus ženšenniga tuleneb sellest, et Gymnostemma pentaphyllum sisaldab ühendeid, mis on väga sarnased ženšennis sisalduvaiga, viimasega võrreldes on neid aga mitu korda rohkem. Number 5 nimes viie-lehe-ženšenn viitab aga liitlehele, kus on viis lehekest, see on andnud ka ladinakeelse liigiepiteedi.

Ida-Aasiast pärit vääntaime võib kasutada ka ronivana. Ülespoole ronimiseks kinnitub ta tugedele köitraagudega.

Viie-lehe ženšenn on lühiealine rohtne püsik, mis tahab talvel jahedas kohas puhata. Meil on teda mõttekam kasvatada suvikuna. Ta vajab palju päikest ja vett hästi läbi laskvat mulda.

Ootamatu on see, et ta kuulub kõrvitsaliste sugukonda, kus on näiteks meile tuntud kurk, kõrvits ja melon. Taim on kahesuguline, seemnete saamiseks on vaja nii emas- kui isastaime.

Oma kiire kasvu tõttu on Gymnostemma pentaphyllum suurepärane amplitaim – juba kuu ajaga kasvatab ta soodsates tingimustes umbes meetrise lopsaka “saba”. Lisaks on ta ka kuivalembene.

Suuremasse amplisse või aiavaasi võib talle seltsiks panna veel teisigi ravimtaimi, millest saab teed teha. Sellise nutika idee peale tuli näiteks Sepa aiandustalu Harjumaal, kelle nelja ürdiga taimeteeampleid võib müügilt leida suuremates aianduskeskustes.

Koos viie-lehe ženšenniga võivad ühes potis olla eri kombinatsioonides aed-liivatee, aedsalvei, harilik piparmünt, indiaani piparrohi või sidrunmeliss.

Nii saab ostja valida just talle sobivaima maitsebuketi taimetee tege­miseks.