Ent ingverit saab hõlpsasti ka ise kodus kasvatada. Kõige lihtsam viis ingveri taime saada on hankida poest paar tugevat värsket ingveri juurikat.

Ingveri juurikad tuleb siis sooja kohta vee kohale asetada ja oodata kasvupungade tekkimist. Hästi mõjub 1 päevane soojas vees leotamine enne vee kohale panemist. Vee kohale asetamiseks võib kasutada tikke nagu pildil näha. Kasvupungad peaks ilmuma soojas kohas paari nädala jooksul või kiireminigi. Kui pungad juba arenevad siis võid taimekesed ehk mugulad istutada potti nii, et osa mugulat jääks mullast välja. Mugav on kasutada näiteks küttega sooja vannitoa põrandat kuhu asetada potid ning sinna kohale panna ka mõni taimevalgusti. Kui teed seda kõike suvel siis on asi muidugi lihtsam aga talvel vajavad taimed korralikku lisavalgust.

Vali oma taimele vastavalt juurika suurusele sobiv pott. Kasuta toitaineterikast lillemulla segu ning pane põhja ka mõned potikillud drenaaziks. Mulda panemisel käitu ettevaatlikult noorte pungadega ja säti nad ikka ilusti vertikaalselt. Alguses kasta kergelt nii, et muld oleks niiske aga kui taim on juba suurem siis võid veega lahke olla.

Kuidas ingverit edasi hooldada, loe rodoaed.ee blogist.