“Islam on väärikas religioon ning üksikute äärmuslaste tegevus seda ei muuda. Chelsea näitusel eksponeeritav aed peaks rõhutama kõike kaunist ja väärtuslikku, mis selle usundiga seostub,” räägib Biggs. “Erilist tähelepanu väärib kindlasti islami aiakunst, seda nii oma traditsioonide kui ka erakordse sümmeetrilise ilu tõttu.”

Aia rajamist spondeerib Al Barari Firm Management, kelle põhiline tegevusala on Dubai luksusvillad, ning Islami aeda hakkab kujundama oma Chelsea debüüti tegev Kamelia bin Zaal. Bin Zaal on lõpetanud London Inchbald School of Designi ning töötab firmas Al Barari Firm Management maastikukujundajana.

Esialgu on tulevase aia kohta teada, et selle kujunduses kasutatakse Türgi valget marmorit, oliivi- ja granaadipuid ning maitsetaimi.

Islami aia kontseptsioon baseerub ühelt poolt kosmoloogilisele ideele, mille järgi universum koosneb kahe suure jõe poolt jaotatud neljast kvartalist, ja sõltub teiselt poolt kohalikest oludest. Seega on tüüpiline islami aed taeva või paradiisiaia projektsioon maapinnale, mida on kohandatud kohalikele tingimustele (lage ja põuane kõrb). Islami aed sisaldab vett, varju, lilli ja puid, eriti datlipalme ja granaatõunapuid. Et isoleerida aia õrna floorat karmist kõrbest, ümbritseb aeda müür.

Islami aial on on oma kohustuslikud elemendid:

  • Neljaosaline kujundus, mis tuleneb religioossetest ettekujutustest ja vajadusest aeda niisutada. Neljaosaline kujundus saavutatakse kahe kanali abil, mis koonduvad aia keskel asuvasse kesksesse purskkaevu.
  • Vesi, mis on islami aia keskne element, omab nii füüsilist ja vaimset tähendust, sest islami tsivilisatsioon paikneb piirkondades, kus on karm kliima ja vesi toob elu kõrbe karmi olustikku.
  • Taimed pakuvad varju, jahedust, rohelust, toitu ja silmailu. Peamised taimed datlipalmi ja granaatõunapuu kõrval on plataan, pappel, jalakas, vaher, paju, mürt.
  • Paviljonid, mis on sageli ehitatud üle kanalite.
  • Müürid, mis eraldavad õrna elavat loodust karmist kõrbest.

Siin on mõned islami aiakunsti näited Marrakechis asuvast Majorelle aiast:

Majorelle aed Marrakechis
Majorelle aed Marrakechis
Majorelle aed Marrakechis