14.04.2012, 09:35
Jooke kasemahlast
(1)Hapendatud kasemahl säilib hästi aasta läbi, värske toormahl ainult paar päeva.
FOTO:
Hapendatud kasemahl säilib hästi aasta läbi, värske toormahl ainult paar päeva. Värske puhas lisanditeta kasemahl on joogiks kõige tervislikum. Niisugust mahla sobib kasutada vee asemel toitude valmistamiseks. Hästi kõlbab see ka tainatoodetesse piima asendajana.
Kääritades kasemahla meega, valmib igiammu tuntud jook – mõdu. Enne kevadist rabarbrimahlahooaega on hapendatud kasemahl võrratu tooraine mannavahu valmistamiseks, aga suvel külmsupi koostisosaks.
Külmikus säilib värske kasemahl kaks-kolm päeva, aga toatemperatuuril hakkab juba ühe ööpäeva jooksul käärima.
Mahla säilitamiseks on soovitatud mitmesuguseid retsepte väga erinevate lisanditega:
Oled juba tellija?