Kui helbeke valmis, soovitan selle tärgeldada. Selleks võtke 1 tl kartulitärklist, mis segage 0,5 liitri külma veega. Laske segu tasasel tulel keema, siis jahutage. Kastke helbed sisse ning pigistage üleliigne tärklis välja. Selleks et helbekesed võtaksid õige kuju, asetage need tasapinnalisele alusele kuivama, kinnitades tippudest nööpnõeltega.

Kui olete liiga kärsitu ega jaksa helbekeste kuivamist oodata, võite neid läbi õhukese riide triikida.

Kuldsed käbid

Loomulikult ei puudu jõuluajast käbid – olgu kuuse-, männi- või nulukäbid. Eriti hea, kui saate käbid varem sooja tuua, siis löövad nad ilusasti kohevile ja lasevad endaga mitmeti mängida.

Kes soovib, võib need efekt-sprayga (saadaval hobipoodides) kuldseks või hõbedaseks pihustada ning riputada aknale või sättida kaunistuseks vanikule. Riputamiseks sobib hästi tugevam niit, pael või jõhv sõltuvalt sellest, kas soovite “saba” rõhutada või mitte.

Kellele on hingelähedane vill, võib käbikeste ümber panna villaheiet. Nii saab lund jäljendada.

Sätendavad greibiviilud

Lõigake greip viiludeks ja kuivatage ära. Kuivatada saab ka radiaatoril. Selleks pange radiaatorile majapidamispaber, millele asetage greibiviilud. Aeg-ajalt keerake neil teine külg, nii on nad paari päevaga kuivad. Greibiviilude puna paneb eriliselt särama litritega liimipulk.

Kõrvits särtsaka tšilliga

Hallooween on möödas ja kõiki alles jäänud kõrvitsaid ei jõua jõuludeks keeta. Mõne pisema võib ohverdada ka kodu kaunistamiseks.

Pihustage kõrvitsale natuke sprayd. Nii saate seda kasutada küünlaalusena või sättida kohta, kus ta saab ainuisikuliselt särada.

Põhjamaisele ilule lisavad vürtsi särtsakad tšillipiprakaunad, olgu siis aknal rippumas või vanikul.

Küünlale jumet juurde

Küünlaid on jõulude eel kaubanduses suur valik, aga mõnikord ei passi suurus, kuju või hind. Efekt-spray või litritega liimipulga abil saate kiiresti anda küünlale kuldse või hõbedase tooni.

Soovi korral võite veel peale uuristada väikese mustri.