* Kuu alguses võib avamaale istutada külmaõrnad kultuurid nagu kurk, kõrvits, arbuus, melon, aeduba, peasalat jt.

* Lisaks külvamistele istutamistele tuleb hoolt kanda ka muude köögiviljakultuuride eest. Rohimine-kõplamine koos mulla kobestamisega ning harvendustööd kuuluvad juunikuu tööde hulka.

* Äsja istutatud taimi tuleb regulaarselt kasta kuni nende juurdumiseni. Kastmine on kindlasti vajalik ka põuasel ajal.

* Taimekasvu võib peale juurdumist ergutada lämmastiväetisega, virtsa või nõgeseleotisega.

* Maakirpude rünnaku vähendamiseks võib taimedele puistata lehtpuutuhka. Parem on seda teha varahommikul või õhtul, mil taimed on kastest märjad.

* Kui aedhernel on pikkust umbes 5-10 cm, vajab ta lamandumise vältimiseks toestamist.

* Kapsad (va nuikapsas) ja kartulid vajavad parema saagi moodustamiseks muldamist. Viimast on parem teha peale vihma, mil muld on jõudnud veidike taheneda.

* Rabarberil tuleb õisikuvarred aegsasti ära lõigata.

* Kuu lõpupoole saab säilitamiseks koguda tilli ja muud maitserohelist ning alustada kurkide hapendamise-marineerimisega.

* Maasikataimedel eemaldage võsundiväädid või vähemasti piirake nende arvukust, nad kulutavad asjatult energiat ja vähendavad maasikasaaki.

* Kaitske maasikaid lindude eest võrguga, mis asetage peale veel enne, kui marjad värvuma hakkavad.

* Samal ajal asetage kohale ka põhumultš, mis kaitseb marju määrdumise eest. Jälgige vaid et kasutatav põhk oleks kvaliteetne ega kopitaks.

* Umbrohupuhtad hoidke ka vaarikapeenrad ja marjapõõsaste alused.

* Vihmaste ilmade korral pole kastmine oluline, küll aga põuaperioodidel – kastmata jäänud puud-põõsad annavad vähem saaki ning selle kvaliteet on halvem.