Murtudsüdamed (Dicentra) on armastatud vanad taluaialilled. Neid on kõrgemaid ja madalamaid liike. Kaunil murtudsüdamel (Dicentra spectabilis) on roosade ja valgete õitega sorte. Murtudsüda õitseb rikkalikult päikese käes ja ka poolvarjus.

Leeklilled ehk floksid (Phlox) on samuti populaarsed aiataimed. Kogu maailmas tuntakse neid 67 liiki. Kevadel õitsevad madalakasvulisemad liigid ja sordid, suvel aga õitsevad kõrgekasvulisemad laigulise- (Phlox maculata) ja aed-leeklille ehk aedfloksi (Phlox paniculata) sordid.

Kivirikud (Saxifraga) moodustavad sageli igihaljaid pehmeid sammalt meenutavaid padjandeid. Nad on asendamatud kiviktaimlas ja kivise või klibuse mullaga peenardes. Õitsemise ajal on kivirikud üleni kaetud õitega. Kivirike paljundamine on lihtne – peale õitsemist kaevatakse taim mullast välja ja jagatakse väiksemateks osadeks ning istutatakse uuele kohale tagasi. Peale istutamist on alati hea taime kasta, et tekiks juurte ja mulla vahel tihe kontakt.

Sibultaimedest õitsevad juunikuus laugud (Allium). Laukusid on kogu maailmas 750 liiki. Eestis looduslikult kasvab varakevadise vitamiinipommi kuulsusega karulauk (Allium ursinum). Karulauk on looduskaitse all, kuid teda saab ilma erilise vaevata kasvatada aias. Karulauku saab paljundada seemnetega, need külvatakse kasvukohale või potti sügisel või kevadel. Karulaugule valige aias poolvarjuline viljaka mullaga kasvukoht. Sobilikes tingimustes paljuneb karulauk ka isekülvi teel. Taime lehti, õisi ja seemneid võib kasutada salatina, pirukatäidisena, võileiva katteks jmv. Talveks võib karulauku kuivatada või sügavkülmutada.