Kauneid sorte on kümneid tuhandeid ja meilgi on neid saada külluses. Aretatud on ka mitmevärviliste õitega, täidisõielisi ja isegi lõhnavate õitega päevaliiliaid, on korduvõitsevaid ning igihalja lehestikuga sorte. Enamik sorte õitseb juulis ja augustis, kuid oskuslikult sorte valides on aias päevaliilia õisi juba varasuvel ja veel septembriski.

Hea võimalus aed-päevaliiliatega lähemalt sõbraks saada on 18.–24. juulini, mil OÜ Aiasõber korraldab oma aias sellekohase teemanädala. Iga päev tutvustavad perefirma omanikud Lembit ja Saima Kaarna oma aed-päevaliiliate kollektsiooni. Seda hakati rajama eelmisel aastal, kasvama pandi 171 sorti, mille õisi saab nüüd imetleda. Järgmisel aastal võib siin näha õitsemas aga ehk juba 300 sorti.

Igal päeval saab kuulata ka loenguid päevaliiliatest, külla on oodata põnevaid esinejaid. Toimub parima aed-päevaliilia foto konkurss ja veel palju muud huvitavat. Nädala üllatajad on Läti kuulsa aed-päevaliiliate aretaja Varis Bangierise uued ja uusimad sordid, mida saab piiratud koguses ka kaasa osta.

Aiasõber on võtnud endale tänuväärse ülesande aed-päevaliiliaid meie aiapidajate jaoks rohkem väärtustada. Aiafirma selle hooaja tunnuslauseks ongi “Aed-päevaliilia – kaasaegse maakodu vapilill”.