Rooside puhul on kasulik ajada laiali neile kuhjatud turvas, ning kobestada taimede ümbrus. Põhimõtteliselt võib ka juba mõelda taimede väetamisele - väetis lahustub mullas vaid piisava niiskuse olemasolul ja see saab olla võimalik vaid siis, kui temperatuur on selleks sobiv. Seega ei ole väga suurt ohtu, et taimed saaksid väetatud liiga vara.

Kevadised lõikamistööd võib roosipeenras teha kohe, kui taimede pungad selgelt näitavad, millised taimeosad on elus ja millised kahjustunud. Kahjustunud taimeosad lõigatakse tagasi esimese väljapoole asetseva elusa punga pealt ühe sirge lõikega. Kellel kuuseoksad roose katsid, on mõistlik need veel mõneks ajaks peenrasse tagasi panna - viimased kaitsevad taimede noori pungi ja rohelisi, terve talve kaetud olnud varsi terava kevadpäikese eest.

Kui sügisel jäid roosipeenras ilutsema kõrrelised, metssalveid või kipslilled, siis nüüd on paras aeg need praktiliselt maani maha lõigata, et värsked lehed saaksid ennast võimalikult kiiresti täies ilus näidata.