Vastab Farm Plant Eesti nõustaja Tiiu Annuk:

Need mustad täpid draakonipuu lehtedel on kilptäid. Tegemist on väga tüütute ja raskesti tõrjutavate kahjuritega. Suguküpsed emased (neid ongi pildil näha) on kinnitunud taime lehtede ja võrsete külge ning kaetud pealt vahaja kilbiga. Kahjur levib vastsestaadiumis, sel ajal on nad väga liikuvad. Kilptäi kahjustab väga palju erinevaid taimi, eriti nt palme, loorberipuud, viigipuud jne seega on suures ohus ka teised taimed Teie kodus. Suure kahjustuse korral taime lehed kuivavad ja lõpuks taim hukkub.

Kilptäi tõrjeks sobivad ainult süsteemsed preparaadid (kontaktsete preparaadiga pritsides taimekaitsevahed kilbist läbi ei lähe), nende preparaatidega taimi pritsides või kastes, imeb taim preparaadi endasse ja toimeaine liigub taimes, tehes sellega taimemahla putukate jaoks mürgiseks. Näiteks võib kasutada dekoratiivtaimedel lubatud preparaate Actara 25 WG või Confidor WG 70. 

Kui keemilist taimekaitsevahendit ei soovi kodus kasutada, võib jätkata küünega eemaldamist, lisaks soovitan vati peale panna piiritust ja tupsutada sellega. Sageli on aga kilptäid pugenud sellistesse kohtadesse kuhu ligi ei pääse ja küünega maha kaapida ei saa.

Kõige kiirem ja lihtsam viis kilptäidest lahti saamiseks on taim ära põletada, eriti veel siis, kui neid teistel toataimedel pole.Pealegi pole draakonipuu just eriti hinnaline taim. Uue soetamisel (kui soovi muidugi on) tasuks hoolikalt taime lehti jälgida.