Arvestades, et idandamiseks mõeldud päevalilleseemnetel on tavapäraselt kest ümber, on mugavam ja maitsvam viis kasvatada võrseid. Idanditega on vaeva väga palju, et kõvad ja kibedamaitselised kestad söödavast välja pesta või noppida. Loomulikult võib need ka ära süüa, kuid see, kas kestade salatisse jätmine selle maitseomadusi muudab või mitte, on juba igaühe isikliku maitsemeele otsustada.

Selleks, et päevalilleseemned üldse elule ärkaks, tuleb neid soovitavalt üleöö leotada toasoojas vees.

Pärast leotamist võib seemned vastavalt soovile kas idandamispurki tärkama panna või mullaga täidetud potti või ka plastkasti laotada. Potis ja kastis võib neile pisut mulda peale raputada.

Purgis idandatavaid seemneid tuleb loputada paar korda päevas, mullas kasvavaid seemneid tuleb jälgida sama kindlameelselt - et külv mingil juhul läbi ei kuivaks. Abi on, kui katta külv märja ajalehe või köögipaberiga.

Nii võrsete kui idandite kasvatamine peaks toimuma hämaras, võrsetele võib pärast tärkamist pisut päikest näidata.

Idandid on söödavad praktiliselt kohe, kui nad rohelisi otsakesi näitavad. Võrseid on paras aeg salatiks lõigata siis, kui nähtaval on kaks idulehte ja külvamisest möödunud 10-12 päeva.

Idanenud päevalilleseeme.