Sügisel on kõrvetav päike möödas ning tingimused sarnased kevadega. Kuid silmas tuleks pidada, et taim tõenäoliselt ei jõua täielikult juurduda ja seega on talvekahjustuste oht oluliselt suurem. Sügis on meie maal selline imelik nähtus, mille puhul ei või iialgi kindel olla, millal see päriselt talveks pöörab või kas seda üldse juhtubki. Pehme ja soe talv on sügisel istutatud istikutele nii-öelda juurde ostetud aeg, kuid ka nemad vajavad enne uut kasvutsüklit puhkust. Seega kõik on siiski suhteline.

Suvel istutamine on riskantne vaid siis, kui ilmad juhtuvad eriliselt kuumad ning kuivad olema ja taimede kastmine ununeb või jääb teiste aiatööde varjus tahaplaanile. Ühtegi teist põhjust, miks suvel istutamist peaks vältima, reaalselt ei ole. Taimedele on alati parem saada poti seest välja ja kasvama pinnasesse, juhtugu see siis kevadel, suvel või sügisel.

Erilise ettevaatusega tuleks suhtuda vaid paljasjuursete taimede istutamisse: nad kuivavad oluliselt kiiremini ja ei pruugi lohaka kastmise korral tõepoolest suvist istutamist üle elada. Seda eriti, kui taimel on lopsakas lehemass, mida pole võimalik tagasi lõigata.

Õige hoolduse korral pole ühelgi potitaime puhul tarvis karta nende elu ega tervise pärast. Seega võib rahulikult ka südasuvel aianduspoodides kolada ja omale meeldivaid ning vajalikke taimi soetada.