Kuivatamiseks mõeldud suvelillede parim korjamise aeg on liigiti erinev. Vartelt tuleb eemaldada lehed ja siduda need kokku väikesteks kimpudeks, riputada siis õied alaspidi sooja ja õhurikkasse ruumi.

Pimedas säilivad taime värvid paremini. Kimbu kuivamist saab kontrollida ümberpööramisega, kui ladvad vajuvad longu, peavad taimed edasi kuivama.
Järgnevalt ülevaade enamlevinud kuivatamiseks sobivatest suvelilledest, mida järgmisel suvel proovida võiks.

Harilik õlelill (Xerochrysum bracteatum) – Austraaliast pärit väga kaunis kuivatamislill, õitseb rikkalikult juulist külmadeni. Kuivatamiseks tuleb korvõisikud lõigata enne täielikku avanemist.

Kääruline parkjuur (Limonium sinuatum) – väikesed õied asuvad tihedalt peaaegu horisontaalsel õisikuraol. Kuivatamiseks koguda siis, kui kogu õisik on avanenud.

Üheaastane paberlill (Xeranthemum annuum) – väikeste õisikutega spetsiaalselt kuivatamiseks kasvatatav lill. Õitseb juulist septembrini. Kuivatamiseks korjata täielikult avanenud õisikuid.

Türgi mustköömen (Nigella damascena) – ilusad on nii õied kui seemnekuprad. Õitsemisaeg on lühike, kuid taimed näevad head välja ka peale õitsemist. Kuivatamiseks korjatakse valminud seemnekupraid.

Rebashein
Longus rebashein (Amaranthus caudatus) – kõrgekasvuline, punakate või rohekate pikkade rippuvate õisikutega taim. Kuivatatakse püstasendis.

Jänesesaba
(Lagurus ovatus) – populaarne üheaastane kõrreline, mille pehmeid õisikuid võib pärast kuivatamist värvida. Korjata võib nii mittevalminud rohelisi, kui ka täiesti avanenud kollaseid õisikuid.

Suur värihein (Briza maxima) – graatsiline üheaastane kõrreline rippuvate käbikujuliste pähikutega. Kuivatamiseks korjata, kui pähik on hakanud õitsema.

Tiivuline toonelill
(Ammobium alatum) – väga hea kuivatamislill, õisikud väikesed valged, keskelt kollase südamikuga. Kuivatamiseks korjata enne täielikku õitsemist.

Roosa päikesetiib ( Rhodanthe chlorocephala subsp. rosea) – kena roosade või valgete õisikutega kuivlill. Kuivatamiseks korjata siis, kui õisikud on äsja puhkenud.

Kõrge mätashari
(Celosia argentea var. plumosa) – hinnatud kuivlill oma värvikate püstiste õisikute poolest. Õitseb juulist külmadeni.