Vesipolümeerkristallid suudavad endasse imeda väga suure koguse vett ja toitaineid - 15-grammisest pakist saab paisunult 2,5-3 liitrit.

Vee ja toitained saavad juured kätte läbi kristallide pehme pealispinna. Vastavalt sellele, kuidas kristallid kuivavad, tuleb vett ja väetist juurde panna. Väetamiseks sobib kõige paremini spetsiaal-ne hüdrokultuuride väetis.

Jälgige, et kristallide vahel ei oleks lahtist vett, muidu jäävad juured õhupuudusesse. Selle vältimiseks võib taime aeg-ajalt ettevaatlikult liigutada, samas kaasneb aga oht, et nõrgemad juured katkevad. Viimast võib põhjustada ka geeli liigne kuivamine.

Kui vaasist eraldub ebameeldivat lõhna, annab see märku roiskumisest. Seda tekitavad tavaliselt lahtised juuretükid ja/või liiga märg kasvualus. Sel juhul võtke toalill tasakesi geelist välja, peske juured ettevaatlikult läbi ning eemaldage mädanema läinud taimeosad. Geel loputage läbi rohke veega ja laske sõelas taheneda, enne kui taime tagasi istutate.

Liiga valges kasvukohas võivad vaasis hakata vohama vetikad. Sel juhul peske juured ja geel samuti puhtaks. Kui geel hakkab lagunema või on väga saastunud, vahetage see uue vastu välja.

Värvilise geeli sisse on tore sättida ka lõikelilli. Sel juhul peab aga kristallide vahel olema rohkesti vett, kuna varre lõikepinnal on seda kristallidest raske kätte saada.

Hüdrogeelis saab veel juurutada taimi ja idandada seemneid.

Allikas: Targu talita