Kasvuhoone tegemiseks laotage vanad aknad maapinnale laiali ja valige välja neist võrdse suurusega paarid tulevase kasvuhoone seinte tarvis. Kui aknapaaridel on ka paarisentimeetrine suuruse vahe, saab selle kompenseerida sobivas mõõdus puitliistuga.

Kui aknad on välja valitud, tehke igale seinale ning katuseosale raam, mis peab olema piisavalt tugev, et kogu ehitis koos püsiks. Raami materjaliks sobivad prussid, näiteks 5 x 5 cm vms. Akende ühendamiseks raamide külge sobivad puidukruvid. Piisavalt jäme peaks olema ka nurgapostideks kasutatav materjal. Nurgapostid seisavad kindlalt, kui neile valada betoonist taldmikud.

Veelgi vähem nõuab vaeva vanadest akendest kasvulava valmistamine. Lava on madal ning seinte osa väike. Mõttekas oleks kasvulava ühe küljena kasutada olemasoleva hoone seina või mõnd looduslikku küngast. Aga lava seinad võib kokku lüüa ka laudadest. Ka lava jaoks on vaja esmalt maasse lüüa tugipostid, millele küljelauad toetuma hakkavad.

Lava kõrgus määrake selle järgi, kui kõrgeks lavas olevad taimed kasvada võivad. Et taimedele jätkuks piisavalt valgust, peab lava katus olema 20–30kraadise nurga all kaldu ning lava esimene sein ei tohiks varjata lava esiosas olevate taimede päikesevalgust.