Hiljuti jäid silma aga nii mõnedki kummaliselt kirjutäpilised lehed. Esiti arvasin, et ju on tegu mõne toitumishäirega. Lehti lähemalt silmitsedes ja ka altpoolt uurides oli selge, et lehti ründasid hoopis kedriklestad. Luubiga uurides oli näha imetillukesi putukaid ja nende võrgendit. Igavesed tüütused, kellest on üsna tülikas vabaneda.

Kuna taimest loobuda ei raatsinud ja karmimate taimekaitsevahenditega ei tahtnud ka pahalast tõrjuda, tuli proovida midagi looduslähedasemat ja käepärast.

Paljudes aiandusalastes raamatutes on soovitatud kedriklesta tõrjeks kasutada nii küüslaugu- kui sibulaleotist, samuti on soovitatud kasutada soolikarohtu, peiulille, männivõrseid koos koirohuga, saialille, kuuse noori võrseid jms.

Kuna sel hetkel oli kõige kättesaadavam vahend sibul ja küüslauk, otsustasin neist valmistatud leotist kasutada.

Hakkisin peeneks kaks suuremat küüslauguküünt ja ühe keskmise suurusega sibula. Klaaspurki pandud peenestatud sibula ja küüslaugu valasin üle ühe liitri toasooja veega, sulgesin tihedalt kaanega ning lasin ööpäev toatemperatuuril seista. Kurnatud leotisele lisasin kleepuvuse suurendamiseks ka 4-5 g rohelist seepi.

Saadud lahusega pritsisin oma rooshibiski nii, et ka taime lehed olid altpoolt märjad. Oma jao sai taime tüvi ja mullapind. Profülaktika mõttes said pritsitud ka lähedal olnud taimed, kuigi neil kahjureid veel ei märganud. Pritsimist kordasin 5-6 päevaste vahedega 4 korda. Iga kord valmistasin uue lahuse. Lisaks eemaldasin taimelt mõned eriti laigulised lehed.

Tuleb mainida et, sibula-küüslauguleotis lõhnab väga ebameeldivalt ja intensiivselt. Ebameeldiv on lõhn juba leotise kurnamise ajal, kuid seda jagub tuppa ka paar tundi pärast taimede leotisega pritsimist. Vaatamata väga ebameeldivale lõhnale, on sibula-küüslaugu leotis üsnagi tõhus.

Leotisega saab üsna edukalt tõrjuda ka lehetäisid, ripslasi, röövikuid ja ebaröövikuid, rohulutikaid jt. Lisaks omavad sibula-küüslaugu baasil valmistatud tõmmised head bakteritsiidset toimet ning neid võib kasutada mitmete taimehaiguste korral (jahukaste, roosteseened).