Klaasanuma põhja asetatakse esmalt drenaažikiht, milleks sobib jäme kruus, kergkruus või väiksemad kivid. Seejärel tuleks panna veidi puusöetükke, mis hiljem hakkab endasse koguma kahjulikke aineid. Viimasena läheb istutusmuld vastavalt taimede nõuetele mulla suhtes. Muld peaks olema steriliseeritud ehk haiguste- ja kahjuritevaba. Kitsama pudeliava korral võib materjali pudelisse saamiseks kasutada lehtrit ja kihtide tasandamiseks pikka puust varrast.

Pudelaias võib kasvatada mitmesuguseid taimi, kuid sobivamad oleks taimed, kes on niiskuselembesed, aeglase kasvuga ja ei kasva suureks. Nad peaks olema sarnaste nõuetega nii valguse, mulla kui niiskuse suhtes. Ka ei tohiks neil olla kahjureid ja haigustekitajaid. Pudelaeda sobivad pigem lehtdekoratiivsed taimed nagu sõnajalad (selaginell, raunjalg, adiantum, pellea), luuderohi, piilea, filodendron, peperoomia, roomav viigipuu, helksiine, maranta, pitslehik, begoonia jpt.

Kui taimed on välja valitud, tuleb neilt eemaldada üleliigsed ja kollased lehed ning juurte ümbert liigne muld. Vajadusel võib ka juuri veidi kärpida. Seejärel võib asuda nende istutamise juurde. Istutamisel on abiks pikk puupulk, mis ühest osast on veidi peenem, augu tegemiseks ja teisest osast jämedam, mulla kinnivajutamiseks (nt sobib hästi mõni vana sukavarras). Taimed istutatakse pudelisse ükshaaval. Istutamisel arvestada sellega, kas nõu jääb vaadatavaks ühest küljest või igalt poolt. Kui taimed on istutatud, siis neid kastetakse ja pudel suletakse.

Pudeli siseseinale hommikuti tekkiv kondensvesi on normaalne ja see peaks päevapeale ära kaduma. Kui see aga ära ei kao, on pudelis liigselt niiskust ja pudeli kaas tuleks liigse niiskuse aurustumiseks avada. Kui aga pudeli siseseinale ei teki üldse niiskust, on seal liiga kuiv ja seal olevaid taimi tuleks veidi kasta. Kuna pudelaias pole eesmärgiks taimede lopsakas kasv, siis seal olevaid taimi pole vaja väetada. Kui mingil põhjusel mõni taim haigestub, tuleks see viivitamatult eemaldada.

Esmakordsel pudelaia rajamisel võib kasutada veidi suurema avaga anumaid ja lihtsamaid taimi, kogemuste kasvades võib ette võtta aga keerukamaid lahendusi nõudvaid anumaid ja kapriissemaid taimi.

Pudelaed tuleks panna kohta, kus on piisavalt valgust, kuid mitte suvist otsest päikest. Otseses päikeses tõuseb temperatuur liialt kõrgeks ja see võib viia taimede hukkumiseni. Pudelaed sobib nii koju kui kontorisse ja pidevalt ringi liikuvatele inimestele, kel pole mahti igapäevaselt taimedega tegeleda. Väike ökosüsteem laual on kena pilgupüüdja.