Erilise tähelepanuga tuleks suhtuda erinevatesse muutustesse, mis taimede lehtedel võib märgata: kühmud, paksendid, värvilaigud, kleepuv eritis. Need võivad kõik olla märgid kahjurputukate elutegevusest.

Lehetäide kahjustusele viitavad kummaliselt kähardunud või rullis noored lehed. Nende putukate tegevusele on omane ka kleepuva eritise jätmine taimelehtedele või aknalauale.

Karilased on väga väikesed valged liblikale sarnased putukad. Neid võib leida noorte lehtede alumiselt küljelt ja lehekaenaldest. Karilase kahjustatud lehtedel võib näha kollakaid täppe nendes kohtades, kus nad taimemahlaga maiustamas on käinud.

Punane kedriklest on salakaval kahjur, keda palja silmaga näha on praktiliselt võimatu. Taimelehe alumisel küljel on punutud tiheda niidiga võrk. Luubiga vaadates on näha imetillukesi ämblikulaadseid pahategijaid.

Kilptäi elab vahast kilbi all ja ilmneb toalillede vartel, leherootsudel ja lehtede alumisel küljel.

Villtäide rünnakust annavad aimu väikesed valged villatupsud, mis on tihti orhideede lehekaenaldes peidus. Kavalad täid peidavad ennast ka orhideepottidesse juurte vahele, kust neid kätte saada on praktiliselt võimatu.