Petersellil on meeldiv lõhn ja maitse mistõttu kasutatakse teda paljude toitude valmistamisel, maitsestamisel ja kaunistamisel. Ta sobib hästi sügavkülmutamiseks, kuivatamiseks, potis kasvatamiseks ja juurpetersell ka ajatamiseks.

Petersell on kõrge vitamiinide ja mineraalainete sisaldusega. Rohkesti on C-vitamiini (kuni 400mg%) ja rauda. Lisaks sisaldab petersell eeterlikke õlisid, flavonoide, glükosiide, karotiini, B-rühma vitamiine, orgaanilisi happeid jpm. Kõik see teeb temast lisaks heale köögivilja ja maitsetaimele ka hea ravimtaime.

Petersellis leiduvad eeterlikud õlid soodustavad seedimist ja aitavad kaasa toidu omastamisele. Temast on abi südame-, reuma- ja liigesepõletiku vaevuste korral, samuti neeru- põie- ja naistehaiguste ravimisel. Ka on peterselli kasutatud kui vere parandajat, neerukivide lahustajat ja lihaspinge vähendajat.

Külmakindla taimena taluvad peterselli tõusmed külma kuni -8°C. Täiskasvanud taimed võivad avamaal lumekorra all kenasti talvituda ja nii on varakevadel värske maitseroheline võtta. Seega ei pea koristamisega vaeva nägema, piisab kui petersellipuhmikud kergelt lehtede või kuuseokstega katta.

Kui aga on soov juurpeterselli säilitamiseks ja ajatamiseks kasutada, koristatakse ta enne suuri öökülmi. Selleks kaevatakse juurpetersell aiahargiga üles ja säilitatakse keldris sarnaselt porgandiga kihitatult mulla-, liiva- või turbaga.

Keldrisse hoiule viidud juurpeterselli võib toiduks tarvitada nagu teisigi juurköögivilju. Ajatamiseks mõeldud juurpetersellid võib juba sügisel istutada, juurekael väljas, hea kompostimullaga täidetud pottidesse. Selliselt ettevalmistatud potid viia keldrisse, kust neid siis talvel vastavalt vajadusele ajatamiseks tuppa tuuakse ja kastma hakatakse.

Lehtpeterselli kasvu- ja tarbimisaega saab pikendada, kui ta sügisel aiamaalt üles kaevata ja potti istutada. Sobiva suurusega pott täidetakse sõelutud kompostimullaga. Sinna istutatakse sügisel välja kaevatud, lühemate juurtega veidi pisemad taimed. Istutatud taimi kastetakse mõõdukalt, hoitakse pigem jahedas (sobiv temp oleks +10...+18°C) ja asetatakse valgusküllasesse kohta. Selliselt toimides võib saada maitserohelist peaaegu kolm kuud.