"Suurpuhastus on kasulik ka rahakotile, sest nii saab puudu olevad või purunenud tööriistad soetada kodu- ja ehituskaupluste sooduskampaaniate aegu,“ lisas Heinla.

Kuid millest õige töövahendi valikul lähtuda? K-rauta ekspertide hinnangul peab sobiv tööriist olema kasutaja jaoks eelkõige mugav, kerge ja lihtsasti hooldatav. Soovitud tulemuse ja tööviljakuse tagab aga töövahendi eesmärgipärane kasutamine.

"Nii peab väikeaedniku aiatööriistade hulgas kindlasti olema üks korralik aiahark mulla kaevamiseks ja kobestamiseks. Hargiga kaevamise eelis labida ees on see, et muld saab rohkem õhustatud ja vihmaussid vähem viga," selgitas Heinla.

Labidat on tarvis tõsisemateks mullatöödeks: puude ja põõsaste istutusaukude kaevamiseks ning uue peenramaa rajamiseks. Seejuures tuleb olenevalt kaevatavast pinnasest valida sobiv tera. "Kõva, kivise ja savise pinnase jaoks sobib paremini teravaotsaline labidas. Kumeraotsalise tööriistaga on parem kaevata liivast ja pehmema muldkattega pinnast," selgitas ta.

Heinla sõnul on korralik ja tugev raudreha asendamatu abimees muru külviks ettevalmistamisel ning pealmise mullakihi silumisel; kevaditi ja sügiseti peenema oksarisu ja lehtede koristamisel. Kõplast ja käppkobestist on abi peenarde mullakooriku purustamisel, kobestamisel ja rohimisel.

"Aiakääride valikul tuleb silmas pidada seda, et väikesed vaheliti teradega oksakäärid on mõeldud peenemate okste ja noorte kasvude lõikamiseks," ütles Heinla, kelle sõnul on lõigatava oksa jämedus maksimaalselt 16 mm. "Jämedate, kuid kuivanud okste jaoks on alasiga okskäärid, mida on igapäevases aiatöös mugav kasutada."