Peet on üllatuslikult pärit Põhja-Aafrikast, ometi ka väga pikalt tuntud kõikjal Euroopas. Peedis on samad kasulikud toitained, mis porgandiski, kuid lisanduvad veel raud, kaltsium ja tsink. Peet on tuntud kui söögiisu tõstja, tihti soovitatakse teda pidevate peavalude ja kehvveresuse puhul.

Naeris on küllaltki tugevalt unustusehõlma vajunud juurvili, kuid viimastel aastatel kogub ta jälle üha enam populaarsust. Naeri maitseomadusi kiidetakse palju ja mõnigi kasvataja on kaalika tema vastu välja vahetanud. Naeris andvat elujõudu ja aitavat ravida nii kopsu kui ka bronhihaigusi.

Juursellerit kasutasid vanad kreeklased ja roomlased vere puhastamiseks, tänapäeval on ta väga hinnatud söögiisu tõstjana. Teda soovitatakse tarbida, kui soovitakse kaalu alandada või on probleeme organismi mineraalainete tasakaaluga. Juurseller annab hästi maitset suppidele, pajaroogadele.

Kaalikas on olnud põhjamaises köögis alati auväärsel kohal. Kaalikas on ideaalne dieettoit ja sobib hästi lisaniks erinevate liharoogade kõrvale. Kaalika maitse tuleb kõige paremini esile, kui neid küpsetada ahjus.

Juurikate kasutamisel tuleks rakendada fantaasiat - nad sobivad mujalegi kui vaid ühepajatoitu. Erinevaid kooslusi tasub katsetada püreesuppides, toorsalatites või näiteks lisades kartulipüreele.