Tihti kiputakse Jänese sõnul taime valima võra järgi ning juur jääb tähelepanuta. Kui võra on võimas, siis nõrk juurestik ei suuda teda ära toita. Juurestik peab koosnema vähemalt kolmest põhijuurest, pikkusega 25-30 cm. Ostetaval istikul ei tohi olla kuivamistunnuseid. Nõuistiku juurepalli maht peaks olema vähemalt 7 l. Nõu eemaldamisel ei tohi mullapall juurte ümbert ära laguneda.

Tüvel peaks olema vähemalt kolm 25-30 cm pikkust sobiva asetusega võraharu väljumisnurgaga vähemalt 45° ning tüve läbimõõt okste hargnemiskohal 13-15 mm.

Ploomi- ja kirsipuud tuleb istutada kevadel ja sealjuures esimesel võimalusel. Vahetult enne istutamist tuleks istikute katkised, kuivanud ja liiga pikad juureotsad tagasi lõigata. Võimalusel oleks soovitav kasta juurestik savi, veiserooja ja vee segusse (vahekord 1:1:2). Istutusauku panna kõdusõnnikut või komposti. "Mingil juhul ei tohi peale istutamist anda juure lähedusse mineraalväetist kuni kuus nädalat," ütles Jänes. Järgmisel kevadel anda varakult turgutamiseks lämmastikväetist. Kui aga majapidamises olemas sõnnik, siis panna seda.

Istiku silmastuskoht peab jääma enam-vähem 2 cm sügavusele maa sisse. Paljasjuursete istikute juurestik saab istutamisel tavaliselt ikka veidi kannatada ning juurestiku ja maapealse osa tasakaalustamiseks tuleks ka oksi tagasi lõigata. Ühtki oksa ei ole soovitav istutamise ajal aga täiesti ära lõigata, sest juurdumata istikutel paranevad haavad halvasti.

Jänese sõnul tuleb istutamisel kindlasti mullakiht istutusaugus tugevasti kinni suruda, et mullaosakesed juurtega hästi kiiresti kontakti saaksid.

Koduaias tasub istikuid kevadel kasta nii palju kui võimalik, sest tihtipeale on kevad kuiv ning, eriti raskel maal, jääb veeta istik põdema.