"Meie õunad on saadaval nii Tallinna Kaubamajas kui ka läbi edasimüüjate mitmes kaupluses. Samas pakume ka koolipuuvilja programmi raames paljudele koolidele häid õunu. Suuremad soovijad on Tallinna koolid," ütles keskuse juhataja Ave Kikas.

Eesti suurim õunakasvataja Rõngu Aed varus lauaõunu möödunud aastal 500 tonni.

„Senine müük on edenenud väga hästi. Eesti tooted on omandamas üha suuremat osakaalu inimeste ostukorvis. Alates eelmise aasta suvest on kodumaiseid lauaõunu ostetud üle 300 tonni,“ ütles müügijuht Mati Velmre.

Rõngu aia õunad on müügil Rimis, Säästumarketis, Prismas, Selveris ja Grossi toidukauplustes. Tallinna Kaubamajas, Stockmannis ja Lõunakeskuse Maksimarketis pakutakse valitud eksklusiivseid õunasorte. Kilohind on olenevalt sordist, kvaliteedist ja poe juurdehindlusest 8.90-21.90 krooni.

„Loodame, et suudame poelette varustada kuni märtsi alguseni,“ ütles Velmre.

Räpina vallas tegutseva Halika õunatalu perenaine Ille Kasvand lubas, et nende müügipunktid on avatud märtsi keskpaigani või isegi aprilli alguseni. Oma kaubamärki, punaseid taluõunu müüakse Nõmme turuhoones, Laagri Maksimarketis ning Haabersti ja Sõpruse Rimis. Müügipunktides on korraga saadaval 6-7 õunasorti, mille kilohind on 15-30 krooni.

Paljude tartlaste lemmikuks on saanud Asuva talu õunad, mida müüakse Lõunakeskuses. Peremees Ain Ootsing ütles, et õunu jätkub kindlasti veebruari lõpuni. „Meil on oma püsikliendid, kes ikka käivad ja ostavad.“

Häid õunu pakub ka Tartu külje all asuv Eesti Maaülikooli Rõhu katsejaam. „Varustame põhiliselt ülikooli ja kohalikke asutusi. Meile esitatakse tellimus ja siis viime õunad kohale,“ rääkis katsejaama juhtaja Toomas Tõrra.

Keskustest kaugemal tasub kasutada võimalust osta õuna otse talust. Järvamaal Ambla vallas kartulit ja õuna kasvatav Rebase talu peremees Meelis Tiigemäe ütles, et nende juurde on õunasooviga mõned inimest ikka tulnud. Oma toodangut müüvad nad ka Tallinna Keskturul ning Tapa ja Kehra turgudel.