1. Tõstame taimed küttekehade ümbrusest kaugemale.

Suured temperatuurimuutused tulevad taimedele harva kasuks, kuid küttekeha peal või lähedal olla ei meeldi praktiliselt ühelegi neist. Meeles tuleks pidada, et põrandaküttega kohtadesse ei tohi asetada taimi - nende ülestõstmiseks on olemas näiteks spetsiaalsed alused.

2. Kastmine on oluline.

Talvel vajavad toataimed tavaliselt pisut vähem vett, kuid olukord võib olla ka täiesti vastupidine kui tegemist on keskküttega. Taimede kastmisel ei tohiks kindlasti lähtuda mingist skeemist - näiteks kastetakse igal nädalal reedel. Kastmisvajaduse üle tuleks otsustada katsudes mulla niiskust ja arvestades taimede eripäraga. Kusjuures mitte kunagi ei tohi toataime ümbrispotti ega alusele jätta seisvat vett.

3. Toataimede lehed tuleb puhtad hoida.

Tolm koguneb taimelehtedele ülikiiresti. Vahel tundub, et lausa kiiremini kui näiteks tumedat värvi kapipealsele. Taimede lehed peavad olema puhtad, kuna vaid siis saavad nad omastada õhust kõike vajalikku.

Lehtede puhastamiseks sobib lihtsalt niiske lapp või ka spetsiaalne lillepoes müüdav puhastusrätik. Paljud taimed taluvad hästi ka näiteks kraani all pesemist - sellisel juhul tuleb kontrollida, et vesi oleks toatemperatuuril ja seda ei koguneks hiljem taime lehekaenlasse. Taimeosade vahele seisma jäänud vesi tekitab mädanikku.