Hea säilimise eelduseks on samuti normaalsed kasvutingimused, õige koristamise aeg ning koristatud köögivilja kvaliteet. Kõige olulisem on aga korralik hoidla ning õigest säilitusrežiimist kinni pidamine.
Juurköögivili tuleks koristada sügisel võimalikult hilja, kuid enne tugevate öökülmade saabumist. Koristatakse võimalikult kuiva ilmaga, saak tuleb varjualuses korralikult kuivatada, hoidlasse ei tohi mingil juhul märga saaki paigutada.

Säilitamiseks mõeldud juurköögivilja ei tohi mullast välja rebida, nii võivad kergesti tekkida vigastused ja selline köögivili ei säili. Koristamisel peab kasutama harki, millega saab ettevaatlikult juurköögivilja mullast lahti kergitada, seejärel saab pealsetest tõmmates hõlpsasti juurika mullast kätte. Lehed lõigatakse maha nii, et juurviljale jäävad 1-2 cm pikkused varrejupid. Kuna juurviljad on õrnad, ei tohi mullast puhastamisel neid üksteise vastu kloppida. Säilitamiseks mõeldud juurvilja ei tohi pesta.

Enne hoidlasse ladustamist tuleb köögivili korralikult sorteerida. Eemaldatakse liiga suured ja liiga väikesed, samuti muljumisjälgedega ja vigastatud köögiviljad, need võivad hoiuruumis kergesti rikneda.
Hoidlas seistes jätkub köögiviljades elutegevus, hingamine ja vee auramine. Sellega seoses tekib toitainete kadu. Et seda vähendada, tuleb elutegevuseprotsesse pidurdada, seda saab teha temperatuuri alandamisega hoidlas. Enamik köögivilju säilib hästi temperatuuril 0-+1 °C. Esialgu piisab kui hoidlas on +5°C. Kodustes tingimustes on õige temperatuuri saamine üsna raske, ventileerimisega saab temperatuuri hoidlas alandada.

Hoiustamise juures on oluline ka see, et temperatuur oleks ühtlane, kõikumised halvendavad säilivust. Ka hoidla suhteline niiskus on tähtis, enamikule köögiviljadele (va sibul ja kõrvits) sobib 90-95 % piires.
Porgand säilib võrreldes teiste juurköögiviljadega halvemini, hoidlas hoitakse porgandeid tihedates kastides või salvedes. Söögipeet ja kaalikas säilivad hästi kevadeni. Naeris aga säilib oluliselt halvemini kui kaalikas, parimal juhul jaanuarini. Peakapsas säilitatakse hoidlas riiulitel või kastides.

Kui hoidla puudub, siis on võimalik porgandeid, kaalikaid ja söögipeete säilitada ka kuhjades või kraavides liivaga kihitatult. Küüslauk ja sibul koristatakse kui lehed on hakanud kolletuma, nad kuivatatakse korralikult varjulises kohas. Küüslauku ja sibulat säilitatakse 0-3 °C juures kuivas ruumis.

Kõrvits koristatakse enne öökülmi, juba väike külm rikub vilja ja ta ei säili. Kõrvitsaid hoitakse kuivas ja jahedas ruumis, kuid ka toasoojas säilib kõrvits edukalt.