Talikõrvitsad säilivad kaua ja edukalt, kuid oluline on nad õigel ajal panna hoiule. Kõrvitsa puhul annab küpsusest märku kõrvitsa koor, mis on korralikult värvunud ja matt. Toore kõrvitsa koor on läikiv.

Kui pole võimalik kõrvitsaid kokku korjata, kuid öökülma oht on tõsine, tuleks nad kinni katta. Selleks võib kasutada mitmekordset katteloori või mõnd muud käepärast riiet, mille võib tõmmata kogu kõrvitsataimele või ka ainult viljad sinna sisse mähkida.

Ka kõrvitsad oleks hea korjata päikesepaistelise ning kuiva ilmaga. Viljad koristatakse ettevaatlikult ning neid käsitletakse suure hoolega. Neid ei tohi mööda maad veeretada, ega kõrgemalt kukkuda lasta. Samuti pole hea neid aiakärusse kuhja laduda ning pikka maad mööda konarlikku teed sõita.

Kõrvitsad tuleb emataime küljest lõigata väikese varrejupiga, vastasel korral nad ei pruugi liigse niiskuskao tõttu edukalt säilida.

Koristatud kõrvitsad puhastage niiske lapiga ning vaadake nad kriitilise pilgiga üle: kõik katkise koorega ja lõhenenud viljad tuleb kiirkorras patta panna. Neil ei ole asja hoiukohta.

Suur osa talikõrvitsaid säilivad edukalt umbes pool aastat kuni 8 kuud. Hoiukoht peaks olema hämar, jahe ja vähese temperatuurikõikumisega. Parim vahemik võiks olla 10-15 soojakraadi ja õhuniiskus 60%.