Taimi võib ette kasvatada või külvata seemned otse kasvukohale. Ettekasvatamiseks tuleks külvid teha juba märtsis-aprillis. Kuigi ettekasvatatud taimed saab õue istutada alles siis, kui öökülmaoht on möödas, alustavad nad varem õitsemist.

Kuid midagi ei juhtu, kui seemned külvata mai teisel poolel otse kasvukohale. Tärkamiseks kulub 8-14 päeva. Et taimede seis liiga tihe poleks, tuleks nad harvendada, harvendamisest ülejäävaid taimi võib samuti istikutena kasutada ja peenrasse istutada. 

Mullastiku suhtes pole kosmos kuigi nõudlik ning saab hakkama mitmesugustel muldadel, kuid eelistatuim oleks huumus- ja toitaineterikas kergem muld. Rikkalikule õitsemisele aitab kaasa soe ja päikseline kasvukoht, mis oleks kaitstud tugevate tuulte eest. Õite hulk jääb tagasihoidlikuks, kui kasvukoht on liialt varjuline ning muld lämmastikurikas.

Erilist hoolt kosmos ei vaja, piisab, kui peenar hoida umbrohupuhas ning põuaperioodil kasta. Kui tahtmist on, võib äraõitsenud õisikud ära noppida, see soodustab uute teket. Haprusele ja kõrgusele vaatamata ei vaja taimed üldjuhul ka toestamist, sest kosmose püstised varred on võrdlemisi tugevad. Sageli annab ka isekülvi ning võib metsistuda. 

Kosmose tõeline ilu tuleb esile siis, kui taimi kasvatatakse suuremate kogumikena. Oma kõrge kasvu tõttu sobivad nad pigem peenarde keskele või tagaplaanile. Vaatamata oma haprale välimusele on kosmos ka hea suvine lõikelill.