Et kiirendada puitunud koorega pähklite idanemisprotsessi, panin pähklid (2tk) klaasi ja valasin neile peale toasooja vett. Sedasi leotasin pähkleid 2 ööpäeva, hoides klaasi akvaariumi kaanel, kus temperatuur püsis stabiilselt +25°C.

Seejärel panin kummagi pähkli horisontaalasendis eraldi potti umbes 3-4cm sügavusele. Mullaks kasutasin koduaia sõelutud kompostimulda, mille segasin järele jäänud poest ostetud orhideemullaga.

kreeka
Potipõhjas oli kergkruusast drenaažikiht. Külve kastsin regulaarselt. Potte külvidega hoidsin soojas (ikka sealsamas, akvaariumikaanel), kuid mitte valges. Kahe nädala möödudes ilmusid esimesed tõusmed. Seejärel asetasin potid kunstvalguse kätte, kus taimede kasv oli silmnähtav ja tasapisi avanesid suured paaritusulgjad liitlehed. Kolme nädala möödudes istutasin taimed ümber veidi suuremasse potti. Istutamisel oli kenasti näha veidi avanenud pähklikoor ja ilusti arenenud tugev juurkava.

Kuna tegu on lõunamaise päritoluga ja suureks kasvavate puudega, kel vaja ka puhkeperioodi, siis neid ilmselt tubastes tingimustes ei õnnestu kasvatada. Seepärast tuleb puukestele leida sobiv kasvukoht ja kevadel, pärast öökülmade möödumist õue istutada. Kuna kreeka pähklipuu kasvatamiseks ei tohiks talvine temperatuur langeda alla -25°C, siis sobivaks tulevaseks kasvukohaks on ilmselt Lääne-Eesti saared.