Toas kasvatatavate orhideedega on natuke samamoodi, kuid enamus nende juuri on suletud potti. Orhideede juured tunnevad end kängitsetuna halvasti, eriliselt ebasoodsad on tingimused siis, kui lisaks ruumipuudusele peavad nad taluma ka seisvat vett.

Orhideed istutatakse vajadusel ümber siis, kui nad parasjagu ei õitse ning kui neil ei ole ka pungadega õisikuvart. Vastasel korral kipuvad nad õisi või õiepungi maha viskama. Kasvusubstraadiks kasutatakse spetsiaalset orhideemulda, kusjuures võiks pöörata tähelepanu ka liigile: mõned on õnnelikud vaid koorepuru üle, samas kui teised sooviks pisut lagunenumat kasvupinnast.

Poti suurus oleneb taime suurusest. Üldiselt peaks see olema vaid õige natuke suurem, kui oli vana pott. Orhidee juurepall saab tihti ümberistutamisel viga ja lahtiharutamisel võib selguda, et suur osa juuri on ka kuivanud või mädanenud ning tuleks eemaldada. Peale kahjustatud juurte eemaldamist võib juhtuda, et taime võiks panna sama suurde potti, kus ta enne oli või isegi väiksemasse. Miks?

Kui taimel on liiga suur pott, võtab ta kinnitumine üsna kaua aega - vahel isegi aastaid, mis tähendab et võimalik õievars võib oma raskusega taime potist välja või ümber keerata. Teine oluline mure on see, et orhideed, mille potis on palju ruumi, kipuvad oma energiat juurte kasvatamisele panustama ning ei taha enam õitseda. Seega tuleks valida taimele pigem natuke väiksem kui väga ruumikas kasvupott.