Kuidas eemaldada kätelt ebameeldivat sibulalõhna?
Köögiviljade hoidistamine käib täie hooga. Purki rändavad nii tomatid, porgandid, paprikad, kurgid ja muidugimõista sibulad. Viimaste puhastamine-tükeldamine, kui just ei kasutata kindaid ja köögikombaini, jätab kätele üsnagi ebameeldiva lõhna, mis niisama pestes ära ei lähe.
Ebameeldivast lõhnast vabanemiseks on mitu võimalust.
* Sibula tükeldamise järel hõõruda käsi soolaga, seejärel pesta vee ja seebiga.
* Soola asemel võib kasutada ka kohvipuru, söögisoodat või suhkrut.
* Sibulalõhnast vabanemiseks võib kätel hoida mõni minut tomatimahla, seejärel käed pesta vee ja seebiga.
* Keedetud kartuliga käte hõõrumine eemaldab neilt samuti sibulalõhna.
* Sidrunimahlas käte hoidmine pärast sibulate tükeldamist eemaldab neilt ebameeldiva lõhna ning käed lõhnavad sidruni järele. Kui sidrunimahla pole, teeb selle töö ära ka äädikas.
* Pärast sibulate tükeldamist saab ebameeldivast lõhnast lahti, kui koorida ära üks suur apelsin ning koortega käenahka hõõruda.
* Ka hambapastaga käte hõõrumine eemaldab sibulalõhna.
* Ebameeldivast sibulalõhnast saab lahti kui käsi hõõruda jooksva jaheda vee all vastu roostevaba valamut vms eset (nuga, lusikas).