* Kastmiseks ei sobi liiga külm trassi- või kaevuvesi ega ka suvalisest lombist ammutatud vesi. Esimesel juhul on vesi kastmiseks liiga külm ning taimed peavad üle elama külmašoki, teisel juhul võib suvalise lombi keemiline koostis osutuda taimedele hävitavaks.

* Kastmiseks ei sobi päikseline keskpäev. Siis on temperatuur kõrge ja õhuniiskus liiga madal ning kastmisvesi aurustub kiiresti. Parim kastmisaeg on varahommik või õhtupoolik. Õhtuse kastmise kahjuks räägib asjaolu, et öö jooksul ei jõua muld ja lehepind piisvalt taheneda ning hallitused-mädanikud on kerged tekkima (eriti õrnade ja tiheda lehestikuga taimede puhul ning jahedapoolsete ilmadega).

* Võimalusel vältida kastmisvee sattumist õitele, nad muutuvad ruttu näotuks.

Väetamine
* Väetada pole vaja kohe vahetult peale istutamist. Väetamisega võib alustada peale 2-3 nädala möödumist, mil taim on korralikult juurdunud ja kasvu alustanud.

* Väetamiseks sobivad õitemist soodustavad väetised st väetised, kus on rohkem kaaliumi, fosforit ja mikroelemente. Lämmastikväetistega ei maksa liialdada, nad soodustavad küll lopsakat taimekasvu, kuid vähendab õitsemist. Väetamisel jälgida kindlasti pakendil olevaid tootjapoolseid juhiseid.

* Enne väetamist veenduda, et muld oleks märg. Kui väetada kuivas mullas olevaid taimi, võivad viimase juured saada põletada ning taim jääb kiratsema.

* Lopsakamiad suvelilli väetada kord nädalas. Neid suvelilli, kes eelistavad kasvada lahkjemal mullal, väetada kord 2-3 nädala tagant.

Hooldustööd
* Et suvelilledel oleks alati nägus ja värske välimus tuleks ära korjata õitenud õied ja kolletunud lehed, aga ka kahjuritest-haigustest tabanud taimeosad.

* Nii mõnedki suvelilled taluvad hästi pügamist (nt lemmaltsad, pärdiklilled jpt). Seda läheb vaja kui taim on näiteks kuivale jäämise korral näotuks muutunud või tuulte poolt räsitud. Tagasilõigatuna kasvavad nad taas kenaks kompaktseks puhmikuks paari nädalaga.

* Et sagedase kastmise tulemusena ei muutuks muld peenras (ka amplis) tihkeks ja õhuvaeseks, tuleks teda aeg-ajalt ettevaatlikult kobestada.

* Ronivad suvelilled vajavad muule hoolitsusele lisaks ka toestamist ning seda tuleks teha veel enne, kui taim jõuab isepäi kulgedes end kuhugi külge kinnitada. Toestamiseks sobivad nii isemeisterdatud kui poest ostetud lilleredelikesed ja mitmesugused tugikaared.

* Umbrohtunud amplid ja lillepeenar pole kuigi nägus vaatepilt, seega tuleb tegeleda ka regulaarse rohimisega. Pealegi pakuvad umbrohud konkurentsi veele ja toitainetele ning soodustavad haigustekitajate levikut ning kahjurite rünnet.