Meie kliimaoludes tuleb ogameloni kasvatamine kõne alla vaid kasvuhoones. Mõnel pool Kesk- ja Lääne-Euroopas on tema viljelemine päris hästi õnnestunud küll ka avamaal, kuid ainult viinamarja kasvatamise piirkondades.

Ogameloni istikud tuleb pottides ette kasvatada. Seemnete idanemiseks on parim ühtlane soojus 22–25°. Pärast tärkamist tuleks õhutemperatuuri hoida päeval 20° ja öösel 18° lähedal.

Alalisele kasvukohale võiks istutada umbes kolme nädala vanused istikud. Kui neid on palju, sobib reavaheks 1–1,5 m ja taimede vahe reas olgu 0,4–0,5 m. Taimi on vaja tingimata toestada just nagu kurgitaimi.

Õitsemise ja viljumise perioodil ei tohiks kasvuhoone temperatuur langeda alla 15°. Erilist täpset ettekirjutatud kujunduslõikust pole vaja teha. Liigselt vohava vegetatiivse kasvu puhul võib rakendada harvenduslõikust.

Ogameloni viljad moodustuvad ja kasvavad kurkidest mõnevõrra aeglasemalt, mistõttu esimese saagi saamiseks tuleb veidi rohkem kannatust varuda.

Seega midagi keerulist või ülesaamatut ogameloni kasvatamine meie kliimaoludes endast ei kujuta.

Ogamelonit süüakse enamasti värskelt. Vilja võib lihtsalt pooleks lõigata ja sisu koos seemnetega lusika abil välja võtta. Söömisel soovitatakse peale riputada veidi suhkrut. Samuti võib teda koos ananassi, õunte, banaanide jt viljadega ning hakitud mandlite või pähklite lisamisega kasutada segasalatite valmistamiseks või võtta kokteilide ja jäätise koostisosaks. Soojadele toitudele ei soovitata lisada, sest siis läheb kaduma meeldiv aroom ja hea maitse.