07.08.2013, 08:50
Kuidas kuivatada sibulaid?
Peagi on käes aeg, mil sibulatel varred kolletuvad ja lamanduvad ning siis on õige aeg sibulad ka koristada.
FOTO:
Selleks oodake kuiva päikesepaistelist ilma, tõmmake sibulad koos pealsetega üles ning kuivatage paar nädalat õhu käes.
Seejärel viige soojemasse kohta, tõstes temperatuuri pikkamööda 30–40 kraadini. Hästi sobib järelkuivatamiseks suitsusaun, kus lisaks kuivamisele saavad sibulad ka veidi suitsu. Pärast kuivatamist lõigatakse pealsed ära, jättes külge 3–5 cm pikkuse tüüka.
Koristamisjärgselt vajavad sibulad õhurikast kuivamiskohta, nad võib, pealsed allpool, kuivama riputada, nöörile keerutada või vanikuna kokku punuda.
Allikas: “Sibul aias ja köögis”, Pellervo 2012