Paljud linnud söövad talvel puude pungi, mis on täis vitamiine ja mineraale. Sellepärast ärge lõigake põõsaste, heki ja puude oksi tagasi sügisel vaid kevadel. Sellega jäävad kõik väärtuslikud pungad talveks alles ning see mõjub paremini ka taimedele endile.

Lindudel on palju turvalisem söögimaja külastada kui läheduses on puuvõra või põõsad, kus oma järge oodata ning vajadusel varjule lennata. Turvapaiga olemasolu toob teie aed palju rohkem põnevaid linnuliike kui muidu tuleks. Turvapaiga vajadus kerkib üles üsna pea kuna suur hulk säutsuvaid väikelinde meelitab ligi ka mõne pistriku. See on paratamatu elu osa ja üsna põnev kusjuures. Hea õnne korral on teil võimalus näha kiireid ründelende tegevat raudkulli. Enamus kordadel ei saa raudkull kedagi kätte, aga kui see peaks juhtuma, siis võtke seda rahulikult ja selgitage ka lastele, et see on elu osa. Raudkulli elu sõltub sellest.

Kaitseks külma öö eest sobivad väga hästi tavalised lindude pesakastid. Talveks, kui pesitsejad on pesakastid maha jätnud, võetakse samad pesakastid uuesti kasutusele kui talvekorterid. Sellisteks asustajateks on näiteks tavalised kodu- ja põlluvarblased ning tihased. Seega kui maja lähedal on pesakaste või räästaaluseid õõnsusi, kuhu peituda külma eest, tuleb see ainult kasuks.

Pikemalt saab lugeda rodoaed.ee-st.