Kuidas peaks kartulit keetma? Kuumas või külmas vees? Koorega või kooreta?

 (38)
Kuidas peaks kartulit keetma? Kuumas või külmas vees? Koorega või kooreta?
Shutterstock

Kartuli keetmise kohta on igal kokal oma meetod, kuid uuringute tulemusena on selgunud siiski parim.

Arvestades kartulis olevaid vesilahustuvaid vitamiine, näiteks C-vitamiin, pole absoluutselt kasulik seda köögivilja külma vette panna. Nii leotame sealt kõik hea juba välja enne, kui kartul ise küpseks saab, sest külma veega pliidile pandud pott seisab seal mõnda aega, enne kui vesi keema jõuab minna.

Pange kartulid alati juba eelnevalt keevasse vette, sellisel juhul on vitamiinide kadu palju väiksem.

Koorimise seisukohalt on lugu sisuliselt sama. Kartulit kattev kest hoiab hea ja parema ka keemise ajal paremini paigal. Seega võimalusel koori kartuleid peale keetmist või veel parem - tarbi koos koorega!

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare