Kuidas puhastada puuvilju?
- Poest ostetud õuna ja pirne tuleks pärast pesemist koorida, sest taimekaitsevahendid tungivad puuviljadel ka koore alla. Lõigake kindlasti ära õunavarre ühenduskoht, sest just sinna koguneb kõige rohkem mürgiseid aineid.
- 90% pestitsiididest koguneb puuvilja koore sisse. Pesemine vähendab ka bakteriaalse saastumise ohtu. Mõistlik on koorida ka virsikuid ja nektariine.
- Ka tsitruselised vajavad pesemist, sest muidu kanname kemikaalid kätega koorelt viljalihale. Tsitruselised saab paremini puhtaks sooja veega.
- Pange viinamarjad enne söömist kolmekümneks minutiks sooja vette. Soe vesi leotab marjade pinnale kleepunud jääkained lahti. Seejärel peske marjad voolava vee all puhtaks.
- Tomatitel eemaldage varre liitumiskoha juures olev kõvem südamik, mis sisaldab solaniini.
- Kartulite puhul on oluline jälgida, et need ei oleks rohelise koorega.
Rohkem nippe lugege Bioneeri kodulehelt.