Kuna talle näis, et linnud ei tundnud end plastis koduselt, otsustas ta söögimaja täiendada looduslike materjalidega. Okstega vooderdatult meeldisid lindudele need majakesed palju rohkem.

Kuidas teha nii, et lindudel on rohkem aias toitu

Looduslikke toiduvarusid lindudele säilitate sellega, kui lõikate äraõitsenud õisikud tagasi alles kevadel. Linnud lasevad hea maitsta mitmesugustel viljadel ja seemnetel, mis veel taimede küljes ripuvad.

Õõnsates vartes, leherootsude all, puupragudes ja kuivanud õisikutes talvituvad putukad ning nende tõugud. Need on lindudele tõelised maiuspalad, eriti käblikule ja punarinnale. Seetõttu ärge lõigake puhmaid tagasi.

Puistake äralõigatud taimeosad ja sügislehed põõsaste või hekkide alla, seal leiavad varjupaiga mitmesugused putukad, kes siis omakorda satuvad lindude söögipooliseks.

Pügage põõsaid ja hekke kevaditi, sest talvisel ajal leiavad nendes linnud varju külma, tuule ja röövlindude, isegi kasside eest. Head peidupaigad on hekina kasvama pandud ligustri-, kukerpuu- ja põldmurakahekid, mis pakuvad lindudele söögipooliseks marju. Kaks viimast kaitsevad linde kasside eest teravate okastega.

Kasu on ka kuivanud okstest hekist, sest lindudele meeldib neis sagida.
Ärge kasutage keemilisi taimekaitsevahendeid, need rikuvad looduslikku tasakaalu.