Veenuskinga kasvatamine ja õitsema saamine võib pisut keerulisem olla, kui ei ole võimalik taimele sobivaid tingimusi pakkuda. Veenuskingale sobib enamasti küll tavaline toatemperatuur (ca +20 kraadi), kuid ta on tundlikum kuiva õhu suhtes, samuti talub kuukingast palju halvemini ebaühtlast kastmist.

Õitsemise ärajäämise põhjuseks on võib olla ka toitainete puudus. Kasvuperioodil sobib väetamiseks tasakaalustatud või lämmastikurohkem väetis, peale võrsete küpsemist võib jätkata tasakaalustatud või fosforirikkam väetisega (toitainete sisaldust väetises näitab tähekombinatsiooni N-P-K järel olev %).

Õitsemist soodustab ka taime hoidmine jahedamas (+12 kuni +15 kraadi) 4-6 nädala jooksul peale võrsete küpsemist ning ööpäevane temperatuuri kõikumine vähemalt 5-7 kraadi ulatuses. Veenuskinga "ergutab" ka suhteliselt sage ümberistutamine - erinevad kasvatajad soovitavad isegi istutamist kaks korda aastas. Nii sagedat istutamist ei pea muidugi kodus kasvatatavate hübriidide puhul ette võtma, kuid 1-2 aasta järel tuleks seda siiski teha. Kindlasti ei tohiks võtta liiga suurt potti - ka see võib põhjustada õitsemise ärajäämist.

Loe teisi küsimusi ja vastuseid orhideede kohta Aialehe foorumist.