Kui seeni kuivatamiseks ette valmistada, ei tohiks neid pesta. Puhastamiseks piisab tihti vaid õrnast pintsliga harjamisest. Lisaks oleks hea kuivatamiseks mõeldud seeni korjata kuiva ja päikesepaistelise ilmaga: ka see aitab nende häid omadusi maksimaalselt esile tuua. Tavaliselt seened tükeldatakse enne kuivatamist, siis toimub dehüdreerumine kiiremini ja ühtlasemalt.

Moodsatel toidukuivatitel on seente jaoks eraldi kuivatusrežiimid ja ajalised programmid. Seente kuivatamine võtab seal küllatki vähe aega ja see toimub üsna madalal temperatuuril. Seened on õrna struktuuriga ja neid ei pea küpsetama. Üleküpsetamise oht tekib peamiselt praeahjus kuivatamisel, kuivatis hoiab automaatika selle ära. Kõige parema maitse- ja aroomiomadustega tulemuse saab pigem tasase programmiga.

Kuivati seeneprogramm hoiab temperatuuril 45 C kuni 18 tundi. Kui aeg saab täis, hoiab kuivati seeni nn hooldusrežiimis – õhu kergelt soojana ja pidevalt ringlemas, et seened ennast uuesti niiskust täis ei tõmbaks ja hallitus kallale ei tuleks. Nii saab nende pakendamist ka vajadusel pisut aega edasi lükata.

Kuivatatud seened võtavad võõraid lõhnu ja maitseid väga kergesti külge, seepärast ei maksa neid lahtiselt seisma unustada. Kõige parem on neid säilitada suletud paberkotis, riidekotis või klaasanumas. Soovi korral võib neid ka pulbriks jahvatada ja jahuna säilitada, kuid mõnede retseptide puhul on kuivatatud puravik või kukeseen väärtuslikum kui seenejahu.

Kuivatatud seentes säilib nende maitse ja aroom alati kõige ehedamal kujul.