29.07.2016, 15:00
Kuidas stevia ehk suhkrulehe seest magusus kätte saada?
Suhkruleht on tervislike eluviiside austajate seas väga populaarne magusaine. Tihti on lihtsalt hakitud taime pisut ebamugav kasutada. Millisel viisil taime seest magusa maitse kätte saab?
FOTO:
Et suhkrulehest magusus kätte saada on üks lihtsamaid võimalusi see välja keeta. Esimese sammuna tuleks taimeosad pesta ning üsna peenelt hakkida, abiks võib olla ka uhmerdamine. Saadud roheline mass tuleks panna vähese veega potti ning keeta madalal tulel mõned minutid.
Peale keetmist jahtub segu toatemperatuuril, aeg-ajalt võib segada. Kui keedus pole enam soe, saab selle kurnata läbi sõela, pidades silmas, et lehtedest võiks veel viimasegi välja pigistada. Kuna saadud magusas siirupis tegelikult suhkrut pole, on kõige parem seda säilitada sügavkülmas ja selleks, et magusainet oleks mugav vajaduse järgi kasutada, võiks selle külmutada jääkuubikutena. Soovi korral saab teha kuubikuid, kus taimelehed sees või selliseid, mis on puhtalt magusad. Kuna suhkrulehe magusus on tihti tavalise suhkru omast peajagu üle, oleks mõistlik vedelikku enne külmutamist maitsta, et hinnata, mitu kuubikut tulevikus valmiva toidu või joogi sisse panema peaks.