Suhkrulehe keetmine

Peale keetmist jahtub segu toatemperatuuril, aeg-ajalt võib segada. Kui keedus pole enam soe, saab selle kurnata läbi sõela, pidades silmas, et lehtedest võiks veel viimasegi välja pigistada. Kuna saadud magusas siirupis tegelikult suhkrut pole, on kõige parem seda säilitada sügavkülmas ja selleks, et magusainet oleks mugav vajaduse järgi kasutada, võiks selle külmutada jääkuubikutena. Soovi korral saab teha kuubikuid, kus taimelehed sees või selliseid, mis on puhtalt magusad. Kuna suhkrulehe magusus on tihti tavalise suhkru omast peajagu üle, oleks mõistlik vedelikku enne külmutamist maitsta, et hinnata, mitu kuubikut tulevikus valmiva toidu või joogi sisse panema peaks.
Suhkrulehesiirup jääkuubikuvormis
Jaga
Kommentaarid